French Balayage: horúci vlasový trend

French Balayage je fenomén, ktorý už pomerne dlho hýbe nielen kaderníckym svetom. A jeho sláva rozhodne nie je na ústupe. Poznávacím znamením tohto spôsobu zosvetlenia vlasov je prirodzenosť, neutralizácia a vysoký lesk. Práve vďaka tomu dosiahol obrovskú popularitu a milujú ho kaderníci i ženy na celom svete. Patríte medzi ne aj vy?

French Balayage je dvojfázová profesionálna technika balayage od L’Oréal Professionnel na mieru všetkým ženám od blondínok po brunetky. Kombinuje dokonale prepojené zosvetlenie s vyživujúcou farbou, ktorá neutralizuje teplé tóny a dodáva vlasom lesk. Služba je dostupná len v salóne, v domácom prostredí je neuskutočniteľná. 

A aká môže French Balayage byť? Od jemnej a prejasnenej balayage až po elegantný a sofistikovaný sexi štýl, bez pruhov. Alebo extrémne a výrazné zosvetlenie bez teplých tónov. Jedno má ale vždy spoločné – za všetkých okolností je French Balayage prirodzená a s krásnym leskom. 

Ak uvažujete nad zmenou farby vlasov, ale zároveň túžite po prirodzenom výsledku, je French Balayage ideálnou voľbou, či už ste blondínka alebo brunetka. Službu poskytujú výhradne kaderníci v salónoch L´Oréal Professionnel. Nájdite si ten svoj na Salón lokátore a buďte trendy.  

#LOREALPRO

Balayage: Z Paríža do celého sveta

Balayage v posledných rokoch priviedli späť do módy známe hviezdy. Jennifer Lopez, Sarah Jessica Parker, Jennifer Aniston, či Chrissy Teigen a ďalšie celebrity prepadli nadčasovej technike farbenia. Jej francúzsky rodokmeň siaha až do začiatku 70. rokov 20. storočia. 

 

50 rokov dlhý príbeh balayage sa zrodil v Paríži. Nenútený prirodzený vzhľad vznikol vo vyhlásenom salóne Carita. Boli to práve sestry Caritove, ktoré sa do prvej balayage pustili. Francúzsko dalo balayage tiež meno, ktoré v preklade znamená zametať. 

 

Od vatovej balayage až po francúzsku balayage 

Prvé zákazníčky ale vyzerali trochu inak ako tie dnešné. Na vatovú balayage – balayage à coton – padli aj stovky metrov vaty, ktorou kaderníci podkladali pramienky vlasov. Dámy vyzerali uprostred procesu ako navlečené do obrovskej bielej čiapky. Vata sa pri balayage stále používa, avšak trochu iným spôsobom. 

 

Od prvých zosvetlených prameňov uplynulo už veľa rokov a techniky sa zmenili a vylepšili. Na balayage sa najmä v priebehu 80. a 90. rokov tak trochu pozabudlo. Dnes sa však vrátila do kaderníckych salónov a žne zaslúžené ovácie. Ďalším prelomovým míľnikom sa stal rok 2018, od ktorého L'Oréal Professionnel ponúka francúzsku balayage – dvojfázovú službu, vďaka ktorej sa farba s vlasmi dokonale zlúči a vlasy získajú neutralizovaný vysoký lesk. Doprajte si aj vy trochu prirodzeného francúzskeho šarmu! 

Pre ktoré typy vlasov je vhodná balayage

Krátka a stručná odpoveď znie: takmer pre všetkých. Pokiaľ sa ale potrebujete uistiť, že sú v tejto množine aj vaše vlasy, prečítajte si podrobnosti. 

 

Francúzsku balayage v posledných rokoch preslávili hollywoodske celebrity s hustou dlhou hrivou. Zvyčajne vyzerajú, že sa práve vrátili z pláže. Prirodzený vzhľad je hlavným dôvodom, prečo ženy po celom svete balayage volia. Nemusíte však byť práve hviezdou z chodníka slávy, aby ste si mohla dopriať nadčasový look balayage. 

 

Nechajte balayage na expertovi 

Hodí sa pre blondínky aj pre brunetky, pre jemné aj pevné vlasy, dopriať si ju môžete na dlhé aj kratšie vlasy. Balayage dobre vyzerá na rovných, vlnitých aj úplne kučeravých vlasoch. Má to jediný háčik – vyberte si kaderníka, ktorý má s balayage skúsenosti. Domácemu farbeniu sa radšej vyhnite úplne. Práve skúsený expert dokáže zhodnotiť, aký postup a prostriedky zvoliť, aby vám výsledok maximálne lichotil. 

 

Existujú vlasy, či účesy, pre ktoré sa balayage vyložene nehodí? Veľmi krátke vlasy, ktoré ide ťažko prefarbovať, radšej nechajte dorásť. A poraďte sa aj o svojich šedinách. Kaderník ich môže buď úplne zakryť a potom aplikovať balayage. Alebo ich prirodzenú krásu francúzska balayage podčiarkne. Ide len o to vybrať si cestu, ktorá je vám bližšia. 

Kľúčové slovo pre balayage je prirodzenosť. Práve preto sa teší takej obľube. Balayage vyzerá pôsobivo a so starostlivosťou šikovného a skúseného kaderníka pristane ženám so všetkými typmi vlasov aj pleti. Profesionál počas návštevy salónu vytieňuje pomocou personalizovanej techniky pramene tak, že vyzerajú ako zosvetlené slnkom. 

 

Prirodzený efekt v dvoch krokoch 

Ako sa pri balayage postupuje? Najskôr prichádza k slovu vlasová diagnostika, na základe ktorej vám kaderník zhodnotí stav vlasov a navrhne správny postup zosvetľovania. Túžite po prekrásnej balayage bez rizika lámania vlasov? Nezabudnite v salóne požiadať o ošetrenie Metal Detox, ktoré pred službou farbenia neutralizuje kovy prirodzene sa nachádzajúce vo vlasovom vlákne. Protokol Metal Detox tak dokáže znížiť rizko lámania vlasov až o 87 % a navyše farebný výsledok vám dlhšie vydrží. 

 

Ďalej aplikuje zosvetľujúci produkt z rady Blond Studio podľa typu vlasu a požadovaného efektu, a to pomocou štetca alebo rukou. Následne sa aplikuje neutralizujúci a vyživujúci Dia light pre čo najprirodzenejší výsledok. Balayage má rôzne techniky, ktoré kaderník volí podľa požadovaného efektu, typu a dĺžky vlasov a ďalších kritérií. Neaplikuje sa až priamo ku korienkom, vďaka čomu vzniká dlhšie trvajúci a prirodzenejší efekt. Na rozdiel od melírov sa aplikovaný produkt lepšie zlučuje a vytvára tak dokonalé prepojenie. Oproti ombré zvýrazňuje vlasy v rôznej dĺžke a častokrát lemuje tvár. 

 

Na mieru práve vám 

Dosiahnuť prirodzeného výsledku ale nie je vôbec jednoduché. Zručný kaderník dokáže zhodnotiť celý rad kritérií a potom kreslí na pramene. Vytvára balayage presne na mieru každej zákazníčke. O vlasy sa stará tak, že z kaderníckeho salónu odchádzate s lichotivým účesom a zdravou šticou. 

L'Oréal Professionnel povzniesol balayage na maximálne profesionálnu úroveň. Vďaka laboratórnym výskumom a bohatej praxi skúsených profesionálov vznikli produkty pre dokonalú francúzsku balayage. Vaše vlasy si totiž zaslúžia len to najkvalitnejšie. Podľahnite francúzskej balayage a objavte svoju novú vášeň pre vlasy. 

V prípade balayage sa ale radšej vždy zverte do rúk svojho obľúbeného experta v profesionálnom kaderníckom salóne. Sú k tomu hneď tri dobré dôvody. 

 

1. Naozaj prirodzený vzhľad 

Balayage vyzerá prirodzene, a čo je prirodzené, máme tendenciu považovať za jednoduché. Lenže vytvoriť nerušený prirodzený dojem dokážu len skúsení majstri. Za výsledkom, ktorý prirodzene prežiari tvár, presvetlí vlasy a dodá energiu, stoja hodiny a hodiny praxe. 

 

2. Kaderník presne vie, čo vaše vlasy potrebujú 

Kaderník totiž najskôr zistí, čo presne potrebujete, čo sa hodí pre váš typ vlasov a pleti. Potom podľa svojej analýzy vyberie správne produkty. S najväčšou pravdepodobnosťou vám navrhne použiť ošetrenie radom Metal Detox, ktorý znižuje lámavosť vlasov až o 87%* při každej službe farbenia a zosvetľovania. 

*Inštrumentálny test: prípravná starostlivosť Metal Detox + technická služba + šampón + maska.

 

3. Nechajte prehovoriť skúsenosti a kadernícke umenie 

Až po diagnostike začne kaderník pracovať priamo na vašich vlasoch. Postupuje podľa rôznych techník, ktoré vyberá tak, aby vám čo najviac lichotili. Do svojej práce prepisuje seba a svoje umenie. O vaše vlasy sa okrem toho stará, aby neboli po zosvetlení a farbení rozlámané a suché. Kadernícke salóny značky L'Oréal Professionnel navyše ponúkajú unikátnu francúzsku balayage. Či už si zvolíte jemnú a rozjasňujúcu balayage, alebo sexi bez pruhov, či extrémnu bez teplých odleskov, vždy si môžete byť istá, že bude dokonale prirodzená. 

Francúzska balayage od dvoch kaderníckych expertov nikdy nebude vyzerať úplne identicky. Vždy vám ale pristane. A ak si nevyberiete extravagantné farby, bude sa vás okolie pýtať, či ste sa práve nevrátila z dovolenky. Vaša hriva totiž dostane energiu, ktorú vie dodať len slnko a šikovné kadernícke ruky.