Tipy a triky ako sa v lete starať o vlasy

Najobľúbenejšie ročné obdobie nám doslova klope na dvere. Leto, dovolenka, more, bazény, horské túry, výlety na bicykloch, opaľovanie. Tiež sa na to tešíte, no zároveň neviete, čo urobí slnko, pot, more a chlórovaná voda s vašimi vlasmi? Buďte bez obáv! Poradíme vám, ako sa postarať o vlasy tak, aby aj v horúcich letných dňoch ostali v top stave.

Aj vlasy si zaslúžia špeciálnu starostlivosť

Ochrana pokožky vystavenej slnku sa stala prirodzenou súčasťou nášho života, no ešte stále sa učíme, ako sa správne starať o vlasy.  Leto je stresujúce obdobie aj pre vlasy a to, čo má blahodarné účinky na našu náladu - teda slnko a more – ich môže poškodzovať. Preto je také dôležité chrániť si v lete vlasy a dopriať im mimoriadnu starostlivosť. Predstavíme vám troch pomocníkov, vďaka ktorým budú vaše vlasy vo forme aj počas horúcich letných dní. 

Odstráňte zo svojich vlasov kovy

Vedeli ste, že takmer všetci ľudia na svete majú vo vnútri vlasových vlákien kovy, ktoré sú zodpovedné za zvýšené lámanie vlasov? Ich množstvo závisí od kvality používanej vody. A pretože v lete navštevujeme bazény častejšie než v iných ročných obdobiach, stúpa aj množstvo kovov, ktoré naše vlasy absorbujú. Nepredstavujú síce žiadne zdravotné riziko, no okrem lámavosti spôsobujú scitlivenie vlasov a majú vplyv na ich výslednú farbu. Dobrou správou je, že nechcených kovov sa môžete zbaviť! Ako?  Vďaka špeciálnej ošetrujúcej línii Metal Detox z radu Serie Expert od profesionálnej značky vlasovej starostlivosti L'Oréal Professionnel. Neutralizuje kovy uložené vo vlasoch, a tým zabezpečuje nielen dokonalé výsledky pri farbení, balayage a zosvetľovaní, ale aj lesklé a zdravé vlasy bez lámania. Bezkonkurenčné zloženie nového ochranného krému Metal Detox spája mnohé výhody, ktoré z neho robia dokonalý koktail na letnú dovolenku: účinnú ochranu pred lámavosťou, dlhotrvajúcu farbu, ochranu pred tepelným stylingom a UV žiarením. To stojí za vyskúšanie, však? Profesionáli v Salóne Expert vám radi poradia so samotnou starostlivosťou, ktorá zahŕňa šampón a masku, koncentrovaný olej a ochranný krém, ako aj s tým, ako sa starať o vlasy v lete.

Navštívte IG Lucie @STUIDO_BE_ICONIC

Zázračný olej

Rôzne špeciálne oleje na obnovu namáhaných vlasov, sú doslova ako dar z nebies. Jedným z nich je bezoplachový multifunkčný olej Absolut Repair Oil 10 in 1, ktorý vyživuje vlasy a dodáva im potrebnú hydratáciu. Okrem toho obnovuje ich povrch a prináša im lesk, hebkosť a ľahkosť. Takisto pomáha predchádzať lámaniu vlasov a poradí si aj s rozštiepenými končekmi. Jednoducho zlatý zázrak pre vaše vlasy, ktorý im poskytne všetko, čo potrebujú po letnej dovolenke.

Zabudnite na teplé odlesky

Asi to poznáte: pred dovolenkou idete na farbenie a po pár dňoch už nie ste spokojná s výsledkami, pretože vo vašej dokonalej blond máte teplé odlesky, napríklad dožlta.  Okrem vyššie spomenutej línie Metal Detox, ktorá podporuje farbu neutralizáciou kovov, vám pomôže aj špecializovaný šampón Chroma Crème. Poradí si s neželanými teplými odleskami na všetkých farbených vlasoch, nielen na blond, ale aj svetlohnedých, tmavohnedých a čiernych vlasoch. Chroma Crème ponúka kompletný program na udržanie korekcie farby medzi návštevami kaderníctva. Nemusíte sa už viac zapodievať nechcenou zmenou farby počas leta.

Pokrývka hlavy je v poriadku

Čo spoľahlivo ochráni vaše vlasy? Uhádli ste, je to pokrývka hlavy, preto si na dovolenku nezabudnite pribaliť letný klobúk, šatku alebo hoci aj šiltovku. Dôležité je, aby bola z priedušného materiálu.  Predídete tak poteniu a možnému zapareniu pokožky a vlasov.

Tip na záver:

Nechcete sa v lete vzdať sušiča a žehličky na vlasy? Tak nezabudnite použiť vhodné produkty na ochranu vlasov pred teplom.