UDRŽATEĽNOSŤ JE BUDÚCNOSŤ

L'Oréal Professionnel je celosvetovým lídrom na trhu profesionálnej vlasovej kozmetiky. Od roku 1909 sa snaží rozvíjať kadernícky priemysel na celom svete. Priekopnícky duch spoločnosti je citeľný vo všetkých službách poskytovaných našimi kaderníkmi a ich klientmi. Spoločnosť L'Oréal Professionnel cíti veľkú zodpovednosť pokiaľ ide o jej záväzky voči životnému prostrediu, inovácie a rozsiahle zavádzanie noriem v oblasti kaderníckeho priemyslu.

 

Prostredníctvom analýzy nášho hodnotového reťazca sa nám podarilo identifikovať 3 hlavné výzvy: vodu, cirkularitu a energiu.

Prijali sme dôležité opatrenia a dosiahli sme významné pokroky. Tuby od farbiacich zmesí Dialight sú z 95 % vyrobené z recyklovaného hliníka a až 95 % plastov použitých na výrobu obalov z produktového radu Serie Expert je opätovne recyklovaných.  Navyše, viac ako 80 % našich výrobkov je vyrobených vo fabrikách s neutrálnou uhlíkovou stopou a 100 % našich produktov vyrábaných v Európe pochádza z tovární s uzatvorenou vodnou slučkou. Sme odhodlaní podniknúť ďalšie kroky. 

Medzi naše plánované kroky patrí zavedenie prevratnej technológie Water Saver, ktorá výrazne znižuje spotrebu vody. Táto sprchová hlavica, ktorá znižuje spotrebu vody a využíva technológiu fragmentácie vody, bola vyvinutá v spolupráci so švajčiarskym startupom Gjosa. Ide o jedinečnú technológiu, vďaka ktorej sa spotreba vody v salónoch zníži až o 69 % a zároveň napomáha znížiť uhlíkovú stopu salóna.

Náš prechod k trvalej udržateľnosti bude trvať nejaký čas, no my sme odhodlaní konať! Na svojej strane máme nielen zanietených odborníkov a oddané tímy z celého sveta, ale celú kadernícku komunitu, ktorá je pripravená vytvárať s nami krásu, ktorá hýbe svetom.    

Produktová divízia L'Oréal Professionnel sa už niekoľko rokov venuje téme udržateľnosti. Udržateľnosť je súčasťou kompletného hodnotového reťazca od balenia a zloženia produktov až po výrobu a transport. V súčasnosti urobila produktová divízia veľký pokrok spustením programu Kaderníci pre budúcnosť (Hairstylist for the Future). Táto iniciatíva bude naďalej pretvárať kadernícky priemysel a privedie kaderníkov z celého sveta na cestu k udržateľnosti.

Naše 3 priority

1) Spotreba vody

Voda je našou prioritou č.1, keďže tvorí viac než 75 % nášho celkového dopadu na životné prostredie.  

Voda je prítomná v každom článku nášho hodnotového reťazca: od výroby cez oplachovanie produktov, až po to, aby mali naše produkty minimálny vplyv na vodné ekosystémy, keď sa dostanú do odpadových vôd. 

*Analýza vplyvu kompletného produktového reťazca L'Oréal Professionnel na životné prostredie.

2) Cirkularita

Naša stratégia v oblasti recyklácie obalových materiálov predstavuje 3 hlavné piliere: zníženie odpadu, opätovné využitie materiálov a recyklácia.  

3) Šetrenie energie

Naše produkty sa v súčasnosti vyrábajú v továrňach v západnej Európe, Kanade, USA, Číne a Indii* a využívajú 100 % obnoviteľnej energie.  

*Tento údaj predstavuje 90 % produktov L'Oréal Professionnel na celom svete.      

Transparentnosť produktov

Viac ako 75 % vplyvu našich produktov starostlivosti o vlasy na životné prostredie spadá do fázy používania produktov. Považujeme za dôležité pomáhať našim partnerom robiť informovanejšie rozhodnutia.

Za svet bez testovania na zvieratách

Bezpečnosť našich produktov netestujeme na zvieratách od roku 1989, teda o 14 rokov skôr, ako to vyžadovala legislatíva EÚ.

 

Keďže nám záleží na dobrých životných podmienkach zvierat, spoločnosť L'Oréal sa pred viac ako 40 rokmi stala priekopníkom vo vývoji rekonštituovanej ľudskej kože, ktorú možno využiť pri vyhodnocovaní správania kozmetických prísad a produktov na ľudskej koži.  V súčasnosti vyrábame rôzne typy rekonštituovanej ľudskej pokožky v našich laboratóriách Episkin vo Francúzsku, Číne a Brazílii a poskytujeme túto technológiu vládam, organizáciám a iným spoločnostiam na testovacie účely, aby nemuseli testovať na zvieratách.

Viac informácií nájdete tu.

Prečo silikóny?

Silikóny sú syntetické aditíva, ktoré sa využívajú vo forme olejov alebo gélov rôznej konzistencie. Silikóny sú vyrábané z kremíka, minerálu, ktorý sa v hojnom množstve nachádza v prírode vo forme oxidu kremičitého, ktorý je hlavou zložkou kremičitého piesku. Silikóny syntetického pôvodu sa využívajú v kozmetike. 

 

Prečo ich spomíname? Silikóny sú často uvádzané ako príčina upchatých pórov a dehydratácie pokožky. Mali by však tiež napomáhať zväčšiť objem vlasov a vypnúť pleť. No spochybňujú sa aj ich zmyslové vlastnosti. Predpokladá sa, že sú príčinou rapídneho vypadávania vlasov a pokožky nepríjemnej na dotyk. Silikóny sa v prírode zle rozkladajú, čo vedie k ich nahromadeniu.

 

Prečo a ako by sme ich mali používať? Používame silikóny na dosiahnutie širokej škály textúr a vysokého výkonu našich produktov, najmä pokiaľ ide o lesk a svetlosť. Uprednostňujeme silikóny, ktoré sú čo najšetrnejšie k životnému prostrediu. Okrem toho neprestajne zlepšujeme biologickú odbúrateľnosť všetkých našich produktov.

Triedenie odpadu nie je len gesto

Ako triediť hygienické a kozmetické obaly? Webová stránka triedimeprekrasu.sk bola vytvorená  z iniciatívy L'Oréal v spolupráci s EKO-KOM s cieľom šíriť osvetu o triedení hygienických a kozmetických produktov. 

L'Oréal Professionnel Paris

Za budúcnosť